Facebook
Naziv: Udruga ratnih veterana „Hrvatski domobran“ Zagreb, Ogranak Osijek
Vrsta entiteta: pravna osoba
Razdoblje: 1992 -
Aktivnost: Stvaratelj i dalje djeluje
Napomena o osnivanju: Središnjica udruge osnovana je 27. veljače 1991. godine u Zagrebu
Povijest: Osječki ogranak (na adresi Vijenac Ivana Meštrovića 26 f) provodio je postupke stjecanja posebnog mirovinskog staža za službu u domobranstvu, kao i za njihove članove obitelji, ako su stradali ili u međuvremenu preminuli. Predsjednik osječkog ogranka je Bruno Bandl.
Sjedišta: Osijek (1992 - )
Djelatnost: Društvo je neprofitno i nestranačko. Djeluje kroz svoju središnjicu i 45 ogranaka na području Hrvatske, kao i u inozemstvu, te posredstvom povjerenstava. Približan broj članova trenutno je 14500. Od svog osnutka Udruga Hrvatski domobran aktivno sudjeluje u pronalaženju i obilježavanju grobišta poginulih i pogubljenih pripadnika Hrvatske domovinske vojske 1941-1945 i civila na križnim putovima i drugim mjestima. U organizaciji Udruge širom Republike Hrvatske i u inozemstvu održavaju se prigodne komemoracije na brojnim spomen obilježjima.
Identifikator: HR-DAOS/S - 26127
Pravila ili propisi: ISAAR(CPF) Međunarodni standard arhivističkog normiranog zapisa za pravne i fizičke osobe i obitelji, 2. izdanje, Zagreb, Hrvatski državni arhiv, 2006.
Status zapisa: izmijenjena inačica
Podrobnost: djelomičan
Jezik opisa: hrvatski
Pismo opisa: latinica