Facebook
Naziv: Glavna direkcija za otkup kože, vune, pamuka i otpadaka Ministarstva industrije Narodne Republike Hrvatske
Vrsta entiteta: pravna osoba
Razdoblje: 1947 - 1952
Normativni nazivi: NR Hrvatska. Ministarstvo industrije. Glavna direkcija za otkup kože, vune, pamuka i otpadaka (hrvatski)
Povijesni nazivi: NR Hrvatska. Ministarstvo industrije i rudarstva. Glavna direkcija za otkup kože, vune, pamuka i otpadaka (1947 - 1949) (hrvatski)
NR Hrvatska. Ministarstvo industrije. Glavna direkcija za otkup kože, vune, pamuka i otpadaka (1949 - 1952) (hrvatski)
Aktivnost: Stvaratelj više ne djeluje
Povijest: Osnovana je Uredbom o nadopuni Uredbe o osnivanju Glavnih direkcija Ministarstva industrije i rudarstva od 4. travnja 1947. (NN 32/1947). U sastavu Ministarstva industrije i rudarstva nalazila se do izdavanja Uredbe o izmjeni i dopuni Uredbe o osnivanju Glavnih direkcija Ministarstva industrije i rudarstva od 12. siječnja 1949. (NN 7/1949), nakon čega djeluje u sastavu Ministarstva industrije. Direkcija je ukinuta Uredbom o usklađivanju propisa republičkih organa državne uprave iz oblasti privrede s novim privrednim sistemom (NN 51/1952).
Sjedišta: Zagreb
Djelatnost: Administrativno-operativno rukovođenje državnim poduzećima republičkog značaja s područja prerade i otkupa kože, vune, pamuka i otpadaka.
Stvaratelji:
Identifikator: HR-HDA/S - 8218
Pravila ili propisi: ISAAR(CPF) Međunarodni standard arhivističkog normiranog zapisa za pravne i fizičke osobe i obitelji, 2. izdanje, Zagreb, Hrvatski državni arhiv, 2006.
Status zapisa: izmijenjena inačica
Podrobnost: djelomičan
Jezik opisa: hrvatski
Pismo opisa: latinica