Facebook
Naziv: Löwy, Josef
Vrsta entiteta: fizička osoba
Razdoblje: 16.08.1834 - 24.03.1902
Aktivnost: Stvaratelj više ne djeluje
Povijest: Rođen je u Bratislavi, a u Beč dolazi 1848. godine gdje uči za litografa i pohađa slikarski tečaj na Akademiji. Prvi fotografski atelje otvara 1856. godine, krajem pedesetih seli u novi dok od 1866. do 1873. godine ima i ljetni atelje u Badenu kod Beča. Izradom fotomehaničkih reprodukcija u tehnici svjetlotiska počinje se baviti 1872. kada otvara atelje za industrijsku fotografiju. Godine 1881. prvi u Austriji nabavlja brzi tiskarski stroj za svjetlotisak te počinje izdavati heliogravure, a 1885. gradi pogon za proizvodnju suhih fotografskih ploča.
Jedan je od ranijih i najplodnijih bečkih fotografa. Snimao je portrete, aktove, umjetnička djela, industriju, bečku arhitekturu, vedute i druge motive. Osnivač je bečkog "Fotografskog udruženja". Sudjelovao je na brojnim izložbama diljem Europe i stekao međunarodnu reputaciju kao fotograf, izdavač i tiskar.
Sjedišta: Beč
Djelatnost: Fotograf, izdavač i tiskar.
Pravila ili propisi: ISAAR(CPF) Međunarodni standard arhivističkog normiranog zapisa za pravne i fizičke osobe i obitelji, 2. izdanje, Zagreb, Hrvatski državni arhiv, 2006.
Status zapisa: nacrt zapisa
Podrobnost: djelomičan
Jezik opisa: hrvatski
Pismo opisa: latinica