Facebook
Naziv: Obitelj Vojnović (serija)
Signatura: HR-HDA-781-1
Imatelj: Hrvatski državni arhiv
Razdoblje: 1800 - 1991
Tehničke jedinica: 3 kut. ; 624 kom. (fotografija); 583 neg. ; 8 neg. (na staklu)
Odgovornost: Obitelj Vojnović (stvaratelj)
Sadržaj jedinice: Serija sadržava spise koji se odnose općenito na historijat cijele obitelji te nekoliko pojedinačnih spisa starijih članova obitelji koji su toliko malobrojni da se nije za njih stvarala posebna serija. Serija također sadržava osmrtnice članova obitelji, novinske isječke o obitelji Vojnović, o pojedinim članovima obitelji ili tekstove pojedinih članova objavljene u novinama. Posljednja serija sadržava fotografije koje su nastale tijekom života članova obitelji a osim fotografija Vojnovićevih sadrže fotografije njihovih brojnih prijatelja ili suradnika. (Napomena: Novinski isječci i fotografije Vojnovićevih srodnih obitelji Loiseau, Schidlof i Šimrak-Kopač koji se odnose na pojedince iz tih obitelji ostavljeni su uz spise tih obitelji, u serijama 8., 9. i 10.)
Vrste medija: Papir ; Fotografija ; Staklo (negativ na staklu)
Vrste građe: spisi ; novinski isječak
Stupanj sređenosti: Arhivistički sređeno
Dostupnost: Djelomično dostupno javnosti
Uvjeti dostupnosti: Ograničena je dostupnost pojedinih tekstova u podseriji 1.3. Novinski isječci (u jedinicama 1.3.1., 1.3.4., 1.3.5. i 1.3.8.) koji podliježu zakonskoj regulativi autorskih prava.
Zaštitno snimanje: U cijelosti snimljeno
Napomena o zaštitnom snimanju: Serija je snimljena na mikrofilm u zaštitne i sigurnosne svrhe. Za korisnike je izrađena digitalna snimka visoke rezolucije dobivena skeniranjem mikrofilma pomoću uređaja SunRise 2000. Fotografije su snimane zasebno na plošnom skeneru u TIFF formatu.
Jezici: hrvatski ; talijanski ; francuski ; srpski ; njemački ; engleski ; španjolski ; češki ; slovački
Pisma: latinica ; ćirilica (pismo nije specificirano)
Identifikator: HR-HDA/AJ 30513
Status zapisa: izmijenjena inačica
Podrobnost: djelomičan
Jezik opisa: hrvatski
Pismo opisa: latinica